Bricollete pentru fete

Tot comentam panourile din oraş ale celor de la Praktiker. OOH scalat de la machete de presă, pentru că nu are nici un atribut al unei campanii de outdoor. Logoul nu se vede deloc, e prea „corporativ”, adică sigur i-a încurcat pe băieţii de la design, mesajul şi-a făcut o tradiţie în a fi rareori  inteligibil. Tot timpul sunt cel puţin două campanii în derulare, motiv foarte bun de a se bate cap în cap. Asta este. Îmi pare rău de ei pentru că îmi păreau băieţi simpatici. Am privit cu mare interes competiţia dintre Praktiker şi Dedeman, mai ales că păreau două entităţi asemănătoare. Praktikerul e invizibil, comaprativ cu Dedeman care îşi plimbă căţelul peste tot, super vizibil, super coerent, semnalează bine, creează notorietate, comunică promoţiile.

La ei încep să mă gândesc cât timp ai voie să păstrezi o temă de comunicare  fără ca ea să nu se uzeze moral prea tare. Adică vreo lună – două a fost funny campania cu „dragostea”, a fost super catchy, dar dupa 6 luni de outdoor şi de schimbat headlineuri şi produse, nu cred că mai sesizează cineva că în faţa semaforului nu mai e panoul cu „de dragoste nu te poţi ascunde. nici macar în şifonierul samo” şi că acum e „dragostea nu ţine o viaţă, dar acumulatorul de la maşina de găurit da”.

Oricum, direct interesat de aceste două branduri de bricolaj, cedez afectiv spre Dedeman şi aştept cu interes Bricostore şi Baumaxul, pentru că va fi interesantă bătălia.

Vreau să văd dacă Dedeman e un dulău alfa până la capăt.

Chiar dacă nu e vorba de bricolaj, am găsit o campanie Ikea, cu un concept atât de simplu şi atât de creativ, încât ar funcţiona şi în România. Da, domnule Moshe, şi aici logoul este prea mic.

ikea1-550x366ikea2-550x366ikea3-550x366

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s