Cum poti fi salvator. Da, tu!

Mă strânge în spate de câte ori aud de copii bolnavi. Mi se strânge stomacul, nu mai pot gândi coerent, mă cuprinde o panică ce mă împinge spre orice, cât mai departe de oamenii aceia disperați. Ipohondrul din mine fuge. Câteodată nu pot. Totul se întâmplă prea aproape. Prieteni sau copii de prieteni. Fără să vreau iau din deznădejdea lor. Astăzi m-a rugat Mihai Barbu să fac un rollup pentru un prieten al său, disperat de suferința copilului său, Călin, bolnav de cancer. Mi-a stricat ziua!

Bucata de om de marketing din mine vede cât de greu se mișcă mecanismul ce funcționează pe bază de altruism, vină, compasiune, milă. Văd cum părinți, distruși, se zbat să-și salveze puiul. Astăzi vor fi puse 4 rollupuri pentru băiețelul bolnav de cancer în centre comerciale. Alături de alte zeci de mijloace comerciale de captare a atenției, într-un oraș plin de panouri și meshuri electorale. Mă gândesc cât de greu este să atragă atenția. Cum acel băiețel se va bate cu boala dar și cu campaniile electorale, și cu publicitatea tradițională la bere sau la gumă de mestecat. Fără ajutorul unor strategi. Fără companii de PR și fără brainstorming. Fără studii de piață. Fără acoperire media. Doar el!

Turbez și mă inhib și mai tare vizavi de a face un concept grafic care să-l ajute.  Și mă întorc la un proiect pe care-l am în cap de câțiva ani: SALVATORII!  Prima oara ma gandeam ca un proiect de industrie – pentru oamenii de comunicare, publicitate, media. Acei oameni care au ajuns designeri, copyrighteri, pr, marketeri, advertiseri. Care au visat măcar o dată să fie doctori, polițiști, pompieri, brancardieri. Cei care au visat măcar o dată să ajute. Să-și facă părinții sau copiii mândri de fapta lor. Oamenii din publicitate să-și dorească să salveze vieți. Făcând ceea ce știu mai bine: să expună un produs, să-l targeteze, să genereze vânzare, să facă ad-uri care să impresioneze, siteuri care să devină virale. Ca acei bani, de obicei puțini comparativ cu piața țintă, să se strângă repede, iar Călin să poată face tratamentul potrivit. Repede!!! Și simplu, ca un CTRL + S.

Later edit: Un program de comunicare care să promoveze această calitate de salvator! Vreau ca vedetele politice sau mondene să se laude că au salvat 10 copii, nu că au 10.000 de friends pe facebook. Vreau profile pe un site „social” pentru cele 2000 de figuri publice din țara asta și la fiecare să văd cât de mult s-a implicat. Ca om. Sincer, sau doar ca PR. Pentru mine nu ar conta, însă pentru Călin ar fi o șansă în plus.

CTRL + S !

Puteti dona 5 euro pentru CALIN, sunand la numarul 0900 900 820, numar apelabil doar din reteaua ROMTELECOM. Acest numar este oferit cu amabilitate de cei de la ROMTELECOM pentru toata perioada 02.05.2012-01.08.2012. Mai multe informații despre Călin pe http://calingraur.info

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s